Borovničeve kepice

Borovničeve kepice

Priprava

10 minut

Sladica, ki se kot nalašč prileže v vročih dneh. Je hitro in zelo enostavno pripravljena ter osvežujoča.

SESTAVA:
Beljakovine48,3 g73,9%
Ogljikovi hidrati15 g23%
Maščobe0,9 g3,1 %
Energija1094 kJ (261,3 kcal)

Sestavine

grškega jogurta Total 0% (1 lonček)170g
beljakovin iz kazeina – brez okusa20g
borovnic - zmrznjenih40g
vlaknin z okusom10g

Preliv:

beljakovin iz sirotke z okusom vanilje15g
Cimet
sezamaŽlička

Navodila:

  1. Vse sestavine premešamo med sabo in tako pustimo v hladilniku stati nekaj minut. Med tem vlaknine nabreknejo, zmes pa tako postane gosta in čvrsta.
  2. Preliv naredimo iz sirotke, cimetom in malo vode.
  3. Iz pripravljene zmesi s pomočjo dveh žlic oblikujemo kepice oz. žličnike. Čezenj polijemo preliv in posujemo s sezamom.

Deli

Priljubljen

Ni komentarjev

    Pusti komentar

    Vprašanja pred nakupom