Priprava
10 minutSladica, ki se kot nalašč prileže v vročih dneh. Je hitro in zelo enostavno pripravljena ter osvežujoča.
SESTAVA: | ||
Beljakovine | 48,3 g | 73,9% |
Ogljikovi hidrati | 15 g | 23% |
Maščobe | 0,9 g | 3,1 % |
Energija | 1094 kJ (261,3 kcal) |
Sestavine
grškega jogurta Total 0% (1 lonček) | 170g | |
beljakovin iz kazeina – brez okusa | 20g | |
borovnic - zmrznjenih | 40g | |
vlaknin z okusom | 10g |
Preliv:
beljakovin iz sirotke z okusom vanilje | 15g | |
Cimet | ||
sezama | Žlička |
Navodila:
- Vse sestavine premešamo med sabo in tako pustimo v hladilniku stati nekaj minut. Med tem vlaknine nabreknejo, zmes pa tako postane gosta in čvrsta.
- Preliv naredimo iz sirotke, cimetom in malo vode.
- Iz pripravljene zmesi s pomočjo dveh žlic oblikujemo kepice oz. žličnike. Čezenj polijemo preliv in posujemo s sezamom.
Ni komentarjev