Skutina torta z jagodami

Skutina torta z jagodami

Število obrokov

6

Priprava

20 minut

Skuhaj

35 minut

FILA:

skute z z 0.5%m.m 0,5kg
beljaka (80g) 2
rumenjak (20g) 1
Tekoče sladilo
ribani muškatni orešček

NAMAZ in DEKORACIJA:

kazeina z okusom čokolade 30g
voda
jagod 250g

Zelo okusna, zdrava ter greha vredna sladica.

SESTAVA za celo pecivo:
Beljakovine 186,6 g 56,4%
Ogljikovi hidrati 91,3 g 27,6%
– sladkorji 40 g
– vlaknine 16 g
Maščobe 23,5 g 16%
– nasičene 3,8 g
Energija 5539,6 kJ (1323,1 kcal)

TESTO:

instant pšeničnih otrobov 150g
sirotkinih beljakovin z okusom čokolade 50g
beljaka (80g) 2
rumenjaka (40g) 2
vode 3dcl
mleka z 0.5%m.m cca. 1,5dcl
tekoče sladilo
sol
cimet

Navodila:

  1. V posodo z instant pšeničnimi otrobi dodamo vodo,sladilo, sol, cimet, sirotkine beljakovine, jajca in vse skupaj dobro premešamo. Nato pustimo maso nekaj časa stati, da se zgosti.
  2. Po potrebi razredčimo še z mlekom, da dobimo primerno gosto zmes in se tako lepše razmaže po pekaču.
  3. Testo 15min pečemo v pečici pri 180°C.
  4. Skuto, jajca, sladilo in muškatni orešček dobro zmešamo.
  5. Ko je testo pečeno nanj razmažemo filo iz skute in damo ponovno v pečico še za 20min pri 180°C.
  6. Ko je vse pečeno in ohlajeno premažemo še s kazeinom in obložimo oz. dekoriramo z jagodami.

Deli

Priljubljen

Ni komentarjev

Pusti komentar

Vprašanja pred nakupom