Rižev narastek s skuto in čokolado

Rižev narastek s skuto in čokolado

Priprava

15 minut

Skuhaj

40 minut
SESTAVA:
Beljakovine115,6 g36,1%
Ogljikovi hidrati173 g54%
Maščobe14 g9,8%
Energija5360,8 kJ (1280,4 kcal)

FILA 1:

mleka 0,5% m.m.2dcl
vode3dcl
riža150g
beljaka (2)80g
sirotkinih proteinov z okusom čokolade50g
rumenjaka (1)20g
himalajske soliŠčepec
Sladilo

FILA 2:

skute 0,5% m.m.300g
beljaka (1)40g
rumenjaka (1)20g
suhih brusnic50g
Malo ribanega muškatnega oreha ali cimeta (po želji)
Sladilo

Navodila:

  1. V posodo damo mleko, vodo in ščepec soli ter skuhamo riž.
  2. Ohlajenemu kuhanemu rižu dodamo rumenjak, sirotkine beljakovine sladilo po potrebi ter vse skupaj dobro premešamo.
  3. Iz 2 beljakov naredimo trd sneg in ga dodamo rižu ter ponovno dobro premešamo, da dobimo gladko zmes.
  4. V drugi posodi naredimo skutino filo tako, da vse sestavine med sabo dobro premešamo.
  5. V pekač (srnin hrbet dim. 30 x 10 cm) stresemo notri najprej polovico riževe file nato vso skutino filo in povrhu še drugo polovico riževe file.
  6. V pečici pečemo 30 do 35 minut pri 200 stopinj celzijah.

Deli

Priljubljen

Ni komentarjev

    Pusti komentar

    Vprašanja pred nakupom