Beluši z jajci in čičeriko

Beluši z jajci in čičeriko

Število obrokov

1

Beluši so priljubljena jed prav v kombinaciji z jajci in čičeriko, saj tako v obroku dobimo prav vsa tri makrohranila; Vlakninaste ogljikove hidrate iz belušev, beljakovine iz beljakov in čičerike ter zdrave maščobe in vitamine iz jajčnih rumenjakov.

Hranilne vrednosti za celotno jed (uporabljeni 2 jajci):
Beljakovine35 g
Ogljikovi hidrati29,68 g
Maščobe22,3 g
Energija1911,7 kJ (456,6 kcal)

Sestavine

jajci oz. poljubno število, ki zadošča vašim potrebam2
belušev (po možnosti divjih)100 g
kuhane čičerike50 g
sol
poper
kokosova maslo

Navodila:

  1. Beluše narežite na manjše koščke ter jih na hitro popražite v teflonski ponvi na kokosovem maslu.
  2. Dodajte že kuhano čičeriko iz konzerve in jajca. Ne pozabite na sol, poper in ostale začimbe po želji. Jed med peko stalno mešajte.Dober tek.

 

Deli

Priljubljen

Ni komentarjev

    Pusti komentar

    Vprašanja pred nakupom