Število obrokov
1Beluši so priljubljena jed prav v kombinaciji z jajci in čičeriko, saj tako v obroku dobimo prav vsa tri makrohranila; Vlakninaste ogljikove hidrate iz belušev, beljakovine iz beljakov in čičerike ter zdrave maščobe in vitamine iz jajčnih rumenjakov.
Hranilne vrednosti za celotno jed (uporabljeni 2 jajci): | |
Beljakovine | 35 g |
Ogljikovi hidrati | 29,68 g |
Maščobe | 22,3 g |
Energija | 1911,7 kJ (456,6 kcal) |
Sestavine
jajci oz. poljubno število, ki zadošča vašim potrebam | 2 | |
belušev (po možnosti divjih) | 100 g | |
kuhane čičerike | 50 g | |
sol | ||
poper | ||
kokosova maslo |
Navodila:
- Beluše narežite na manjše koščke ter jih na hitro popražite v teflonski ponvi na kokosovem maslu.
- Dodajte že kuhano čičeriko iz konzerve in jajca. Ne pozabite na sol, poper in ostale začimbe po želji. Jed med peko stalno mešajte.Dober tek.
Ni komentarjev