Zdrav in enostaven piščančji kebab

Zdrav in enostaven piščančji kebab

Število obrokov

1

Priprava

10 minut

Vsako še tako nezdravo jed, lahko z malimi popravki spremenimo v bolj zdravo in hranilno različico. Tudi tako zelo priljubljen kebab.

Hranilne vrednosti:
Beljakovine35,92 g
Ogljikovi hidrati44,5 g
Maščobe2,08 g
Energija1441,1 kJ (344,2 Kcal)

Sestavine

piščančjih prsi120 g
sol
poper

Dodatki:

naribano korenje in čebula
goričice in ajvarjapol žličke
po želji: zelenjava, ki vam prija
ajdova, ržena ali polnozrnata žemljica (60 g)

Navodila:

  1. Meso narežite na zelo tanke trakove, solite, dodajte poper in jih popecite v teflonski ponvi.
  2. Medtem pripravite ostale sestavine s katerimim boste obogatili kebab.
  3. Za žemljico oziroma lepinjo poskrbite, da boste uporabili polnozrnati pšenični, rženi ali ajdov kruh.
  4. Pogrejte ga v pečici in pomažite z goričico in ajvarjem.
  5. Nato dodajte meso in zelenjavo, ki ste jo izbrali za dodatek. Vse skupaj lahko dodatno še malo pogrejete v pečici in ponudite.

Deli

Priljubljen

Ni komentarjev

    Pusti komentar

    Vprašanja pred nakupom