Jajčna omleta z banano

Jajčna omleta z banano

Število obrokov

1

Jajca ponavadi pripravljamo na slan način z zelenjavo ali pa preprosto jemo sama. Vendar so pravzaprav izjemno uporabno živilo, ki ga lahko pripravimo tudi na bolj sladek način.

Hranilne vrednosti za celotno jed (uporabljeni 2 jajci):
Beljakovine 26,2 g
Ogljikovi hidrati 24,4 g
Maščobe 19,8 g
Energija 1570 kJ (375 kcal)

Sestavine

jajce (število jajc izberite po želji) 1
banana 1
ščepec soli
muškatni orešček
kokosovo maslo
po želji: sladilo

Navodila:

  1. S paličnim mešalnikom dobro premešajte jajca, na koščke narezano banano, ščepec soli in muškatni orešček.
  2. Ponev premažite s kokosovim maslom in na rahlem ognju previdno specite omleto. Za bolj enakomerno peko uporabite pokrovko ali čez posodo položite aluminijasto folijo.
  3. Po želji lahko v maso dodate tudi sladilo. Čez pečeno omleto pa obvezno potresite še kakšen dodatek, kot so npr.: cimet, muškatni orešček, pravi kakav, kardamon …

Deli

Priljubljen

Ni komentarjev

Pusti komentar

Vprašanja pred nakupom