Piščančja prsa s kokosovim mlekom

Piščančja prsa s kokosovim mlekom

Število obrokov

1

Priprava

10 minut

Skuhaj

20 minut

Kokos postaja vse bolj priljubljeno živilo tudi pri pripravi mesa oziroma glavnih, slanih jedi. Poleg kokosovega masla, lahko za peko piščančjega mesa uporabimo tudi mleko, ki koščkom mesa nadene sočnejši okus.

Hranilne vrednosti za celotno jed (s polovico oz. 100 g rdeče paprike)
Beljakovine36,3 g
Ogljikovi hidrati17,2 g
Maščobe10,9 g
Energija1154,7 kJ (275,8 kcal)

Sestavine

kokosovega mleka40 g
piščančjih prsi150 g
kokosovo maslo
sol
poper
kurkuma
ingver
čili
kardamon
Dodatno: zelenjava

Navodila:

  1. Piščanjča prsa narežite na zelo majhne koščke ali trakove, jih solite ter po želji potresite še s poprom.
  2. Ponev pomažite s kokosovim maslom ter na hitro popražite meso.
  3. Prilijte kokosovo mleko, dodajte začimbe in v mešnici 10 minut pecite piščančja prsa. Vsake toliko časa malo pomešajte.
  4. Na koncu po želji dodajte še papriko in jo dobro minuto pecite skupaj z mesom.Dober tek.

Deli

Priljubljen

Ni komentarjev

    Pusti komentar

    Vprašanja pred nakupom