Število obrokov
1Priprava
10 minutSkuhaj
20 minutKokos postaja vse bolj priljubljeno živilo tudi pri pripravi mesa oziroma glavnih, slanih jedi. Poleg kokosovega masla, lahko za peko piščančjega mesa uporabimo tudi mleko, ki koščkom mesa nadene sočnejši okus.
Hranilne vrednosti za celotno jed (s polovico oz. 100 g rdeče paprike) | |
Beljakovine | 36,3 g |
Ogljikovi hidrati | 17,2 g |
Maščobe | 10,9 g |
Energija | 1154,7 kJ (275,8 kcal) |
Sestavine
kokosovega mleka | 40 g | |
piščančjih prsi | 150 g | |
kokosovo maslo | ||
sol | ||
poper | ||
kurkuma | ||
ingver | ||
čili | ||
kardamon | ||
Dodatno: zelenjava |
Navodila:
- Piščanjča prsa narežite na zelo majhne koščke ali trakove, jih solite ter po želji potresite še s poprom.
- Ponev pomažite s kokosovim maslom ter na hitro popražite meso.
- Prilijte kokosovo mleko, dodajte začimbe in v mešnici 10 minut pecite piščančja prsa. Vsake toliko časa malo pomešajte.
- Na koncu po želji dodajte še papriko in jo dobro minuto pecite skupaj z mesom.Dober tek.
Ni komentarjev