Število obrokov

1

Rakci s kvinojo so pravzaprav malo preoblikovana različica, bolj poznane jedi, rižote. Kvinoja pa je starodavno Inkovsko žito, ki je postalo priljubljeno prav zaradi bogate aminokislinske sestave.

Hranilne vrednosti za celotno jed:
Beljakovine31,7 g
Ogljikovi hidrati49 g
Maščobe5,56 g
Energija1497,2 kJ (357,6 kcal)

Sestavine

kvinoje70 g
kozic (Rakci)100 g
graha30 g
sol
kurkuma
poper
kokosovo maslo

Navodila:

  1. Kvinojo pretresite na cedilo in jo sperite pod vodo.
  2. Nato jo prestavite v posodo in do mehkega skuhajte v slanem kropu.
  3. Prav tako posebej skuhajte še grah ali pa uporabite že kuhanega iz konzerve.
  4. Teflonsko ponev pomažite s kokosovim maslom, pritresite rakce (kozice), kuhano kvinojo in grah ter dodajte začimbe. Nekaj minut pražite na rahlem ognju in pri tem stalno mešajte.
  5. Jed po želji lahko dodatno obogatite z žličko parmezana. Dober tek.

Deli

Priljubljen

Ni komentarjev

    Pusti komentar

    Vprašanja pred nakupom