Število obrokov
1Rakci s kvinojo so pravzaprav malo preoblikovana različica, bolj poznane jedi, rižote. Kvinoja pa je starodavno Inkovsko žito, ki je postalo priljubljeno prav zaradi bogate aminokislinske sestave.
Hranilne vrednosti za celotno jed: | |
Beljakovine | 31,7 g |
Ogljikovi hidrati | 49 g |
Maščobe | 5,56 g |
Energija | 1497,2 kJ (357,6 kcal) |
Sestavine
kvinoje | 70 g | |
kozic (Rakci) | 100 g | |
graha | 30 g | |
sol | ||
kurkuma | ||
poper | ||
kokosovo maslo |
Navodila:
- Kvinojo pretresite na cedilo in jo sperite pod vodo.
- Nato jo prestavite v posodo in do mehkega skuhajte v slanem kropu.
- Prav tako posebej skuhajte še grah ali pa uporabite že kuhanega iz konzerve.
- Teflonsko ponev pomažite s kokosovim maslom, pritresite rakce (kozice), kuhano kvinojo in grah ter dodajte začimbe. Nekaj minut pražite na rahlem ognju in pri tem stalno mešajte.
- Jed po želji lahko dodatno obogatite z žličko parmezana. Dober tek.
Ni komentarjev