Število obrokov
1Preliv:
jogurta (v receptu je uporabljen jogurt s 3,2 maščobe) | 50 g | |
ščepec soli | ||
ščepec popra | ||
žlička kopra |
Poleti nam zaradi vročine pogosto prija kakšen lažji, zdrav obrok, ki nas obenem tudi osveži. Solate so zato verjetno najbolj pogosta jed, ki se v poletnem času znajde na naših krožnikih.
Hranilne vrednosti za solato brez preliva: | |
Beljakovine | 33,14 g |
Ogljikovi hidrati | 15,38 g |
Maščobe | 11,22 g |
Energija | 1240 kJ (296,2 kcal) |
Hranilne vrednosti za preliv: | |
Beljakovine | 1,7 g |
Ogljikovi hidrati | 2,3 g |
Maščobe | 1,5 g |
Energija | 3,5 Kcal |
Sestavine
korenja | polovica | |
rdeče paprike | tretjina | |
zelene paprike | polovica | |
nekaj koščkov čebule | ||
piščančjih prsi | 80 g | |
jajce | 1 |
Navodila:
- Zelenjavo očistite ter razrežite na majhke koščke, kocke ali palčke.
- Skuhajte jajce in na kokosovem maslu popecite meso ter oboje dodajte zelenjavi.*
- Sestavine za preliv zmešajte med seboj ter prelitje čez solato.
- Če želite čimbolj osvežilno solato, poskrbite, da bo zelenjava do uporabe v hladilniku, kjer se bo ohladila in tako solati podarila bolj sočen in svež okus.
- *V primeru, da ne marate mesa, lahko uporabite tofu ali čičeriko.
Ni komentarjev