Pisana poletna solata

Pisana poletna solata

Število obrokov

1

Preliv:

jogurta (v receptu je uporabljen jogurt s 3,2 maščobe)50 g
ščepec soli
ščepec popra
žlička kopra

Poleti nam zaradi vročine pogosto prija kakšen lažji, zdrav obrok, ki nas obenem tudi osveži. Solate so zato verjetno najbolj pogosta jed, ki se v poletnem času znajde na naših krožnikih.

Hranilne vrednosti za solato brez preliva:
Beljakovine33,14 g
Ogljikovi hidrati15,38 g
Maščobe11,22 g
Energija1240 kJ (296,2 kcal)
Hranilne vrednosti za preliv:
Beljakovine1,7 g
Ogljikovi hidrati2,3 g
Maščobe1,5 g
Energija3,5 Kcal

Sestavine

korenjapolovica
rdeče papriketretjina
zelene paprikepolovica
nekaj koščkov čebule
piščančjih prsi80 g
jajce1

Navodila:

  1. Zelenjavo očistite ter razrežite na majhke koščke, kocke ali palčke.
  2. Skuhajte jajce in na kokosovem maslu popecite meso ter oboje dodajte zelenjavi.*
  3. Sestavine za preliv zmešajte med seboj ter prelitje čez solato.
  4. Če želite čimbolj osvežilno solato, poskrbite, da bo zelenjava do uporabe v hladilniku, kjer se bo ohladila in tako solati podarila bolj  sočen in svež okus.
  5. *V primeru, da ne marate mesa, lahko uporabite tofu ali čičeriko.

Deli

Priljubljen

Ni komentarjev

    Pusti komentar

    Vprašanja pred nakupom