Jajčna omleta s šparglji in pistacijo

Jajčna omleta s šparglji in pistacijo

Število obrokov

1

Skuhaj

15 minut

Jajčna omleta je ena od najpreprostejših in najokusnejših jedi. Poleg tega, da je hitro pripravljena, lahko po mili volji eksperimentiramo s sestavinami. Možnosti je res veliko. Omleto si lahko privoščimo kadarkoli, naj bo za zajtrk, kosilo ali večerjo.

Sestavine

cela jajca2–3
beljaka1–2
svežih špargljev5–7
oluščenih in neslanih pistacijpest
kokosova maščoba
himalajska sol
kurkuma
poper

Navodila:

  1. V ponvi najprej segrejemo malo kokosove maščobe, v katero nato stresemo na koščke narezane šparglje in pistacijo.
  2. Ko se oboje dobro popeče, dodamo še začimbe in jajca.
  3. Vse sestavine med pečenjem mešamo in oblikujemo v omleto. Omleto pečemo toliko časa, da jajca zakrknejo.
    Dober tek!

 

Avtor/ica recepta

Boštjan Šifrer Avatar

Deli

Priljubljen

Ni komentarjev

    Pusti komentar

    Vprašanja pred nakupom