Število obrokov
2Čokoladne palčke so presna sladica, pripravljena iz različnega sadja in zelenjave. Domišljija v kuhinji nima meja in tako je tudi z okusi, ki so pri tej sladici greha vredni. 🙂 Jed je primerna tudi za presnojedce.
Sestavine
velika banana | 1 | |
velik korenček | 1 | |
kaki vanilija | 1 | |
kakava v prahu | 3 čajne žličke | |
kokosovega masla | 50 g | |
ingverja v prahu in/ali cimeta | ½ čajne žličke | |
kokosova moka | ||
mleta bučna semena | ||
zobotrebec |
Navodila:
- Banano, korenje in kaki narežemo na približno enako dolge palčke.
- Narezano sadje in zelenjavo damo za eno uro v zamrzovalnik, da se močno ohladijo in deloma zamrznejo.
- Kokosovo maščobo raztopimo ter ji primešamo kakav v prahu in ingver.
- Vse skupaj zmešamo, da dobimo gladko čokoladno maso.
- Na enem krožniku pripravimo kokosovo moko, na drugem pa mleta bučna semena.
- Iz zamrzovalnika vzamemo palčke. Z zobotrebcem zapičimo palčko in jo pomakamo v čokoladno maso. Takoj jo povaljamo še v kokosu ali bučnih semenih. Ponavljamo toliko časa, dokler nam ne zmanjka palčk.
- Če želimo, da so palčke bolj bogato oblite s čokolado, jih vanjo pomočimo dvakrat. V čokoladno maso lahko dodamo tudi cimet in tako dobimo nekoliko drugačen, a zelo zanimiv okus čokolade.Dober tek!
Ni komentarjev