Število obrokov
4Priprava
20 minutSkuhaj
8 minutSladka pregreha, za trenutke ko vam pade sladkor v krvi.
SESTAVA (brez dekoracije): | ||
Beljakovine | 133,4 g | 57,7% |
Ogljikovi hidrati | 68,9 g | 29,8% |
– sladkorji | 17,9 g | |
– vlkanine | 15 g | |
Maščobe | 12,9 g | 12,5% |
– nasičene | 2,3 g | |
Energija | 3874 kJ (925,3 kcal) |
Sestavine
mleka 0.5%m.m. | 1dcl | |
polnozrnate moke | 70g | |
sirotkinih beljakovin z okusom čokolade | 20g | |
120g beljakov (3 beljaki) | 120g | |
rumenjaka (1 rumenjak) | 20g | |
vrečke pecilnega praška | ½ | |
limone – naribana lupina | ½ | |
Aroma vanilije | ||
Natreen | ||
voda |
FILA:
skute 0,5%m.m. | 300g | |
sirotkinih beljakovin z okusom kokosa | 60g | |
želatine fix (brez kuhanja) | 12g |
Navodila:
- Vse sestavine za testo v posodi dobro premešamo in po potrebi prilijemo še malo vode prbl. 0,5dcl.
- Masi nato dodamo iz belajkov narejeni sneg in vse skupaj še enkrat narahlo premešamo.
- Tako narejeno testo zlijemo na pladenj (nizek, standardni za v pečico) ter ga enakomerno razmažemo. Pečemo v pečici 8-10min pri 170°C.
- Med pečenjem testa naredimo filo. Skuto in beljakovine z okusom kokosa zmešamo z mikserjem in med mešanjem dodamo želatino fix.
- Ko je testo pečeno, ga položimo na mokro kuhinjsko krpo in zvijemo. Tako pustimo stati prbl. 5-10min.
- Nato ga odvijemo in enakomerno premažemo s filo in zopet zvijemo. Rolado nato zavijemo v alu folijo ter jo damo hladilnik.
Ni komentarjev