MYPROTEIN BCAA 4:1:1 Berry blast

myprotein-bcaa

Kaj so sploh BCAA (branched-chain amino acids)?

Skupino BCAA sestavljajo tri aminokisline, levcin, izolevcin in valin. Gre za esencialne aminokisline, kar pomeni, da jih telo ne zmore samo proizvesti iz preostalih aminokislin in zato jih je potrebno v zadostnih količinah zaužiti s prehrano (ali prehranskimi dopolnili). BCAA so pomemben del vseh beljakovin, saj je v večini delež BCAA okoli 20% in predstavljajo velik del potreb esencialnih aminokislin (okoli 35%).


Kakšne so koristi jemanja aminokislin Myprotein BCAA?

Kot že vemo, vse vrste treningov predstavljajo stres za mišice in posledično pride do katabolizma oziroma razgradnje beljakovin. Ker pa do razgranje in gradnje novih beljakovin prihaja skozi celi dan, pa je pomembno, da na koncu dneva gradnja oz. anabolizem večji kot razgradnja oz. katabolizem.

Aminokisline Myprotein BCAA vam tako pomagajo pri:

– Izgubi maščobe,

– pridobivanju čiste mišične mase,

– hitrejši regeneraciji,

– večji vzdržljivosti,

– preprečevanju razgradnje mišičnih beljakovin za energijo,

in boljšemu imunskemu sistemu.

{module 139}

Okus (Berry blast):

Vsak, ki je že kadarkoli poizkusil aminokisline BCAA (brez okusa) ve, da niso najprijetnejšega okusa, v bistvu imajo okus skoraj kot kreda. Ravno zato smo jih mnogi na hitro stresli v usta in poplaknili z vodo. Do sedaj! Mi smo preizkusili okus Berry Blast in bili prijetno presenečeni.

Mešanje:

Aminokisline Myprotein BCAA 4:1:1, se mešajo približno enako kot vse ostale aminokisline v prahu, no vsaj tako smo tudi mi mislili na začetku. Mi smo jih zmešali v shakerju s približno 3dl vode in sprva so na vrhu ostale grudice. Sprva smo bemtili kako nikomur ne uspe narediti BCAA-jk, ne da bi ostale grudice, nato pa smo se morali ugrizniti v jezik. Približno 5 minut kasneje, so grudice izginile in napitek je bil skoraj popolnoma prozoren.

Cena:

Preračunano iz funtov v evre, pride odmerek (5g) od 0,28€ pa do 0,45 €, odvisno od teže in okusa izbranega izdelka. Cena pa se lahko še zniža tudi do 50% s kuponi, katere lahko najdete na naši spletni strani www.fitness-info.si/coupons. Cena je tako krepko nižja od katerega koli konkurenčnega izdelka.

“Razsodba”:

Naj za konec povem še to, da aminokisline BCAA niso čudežni preparat, niti se naj ne pretirava z uporabo. So zgolj dopolnitev zdrave prehrane. Izdelek Myprotein BCAA 4:1:1 je produkt vodilnega podjetja v Evropi na področju prehranskih dopolnil in prehrane za športnike, zato lahko ponudijo kvalitetne izdelke po nizkih cenah in tudi z nakupom tega izdelka, ne boste zgrešili.